Tid for kajakk-utstyr

Årets kajakktur var inspirerende.

Det var fint å komme seg ut på fjorden blant holmer og skjær her en søndag i august.

Heldigvis fikk jeg selskap. Det er tryggere å være to på tur blant bølgene.

Jeg håper det blir flere kajakkturer i år.

Forrige helg syklet jeg forbi en kajakk-klubb ved Holmen i Asker som inspirerte meg, og plutselig en dag dukket det opp reklame på padlejakke og våtdrakt. Det var akkurat en slik padlejakke jeg hadde lyst på. Våtdrakt trenger jeg også når jeg skal ut og surfe.

Da var det gjort. Jeg bestilte jakke og våtdrakt til 40% rabatt. Det kom i posten en fredag, sendt fra Bergen.

Jeg sto opp tidlig lørdag morgen og gikk for å handle på nærbutikken og hente postpakka mi. Det var før kl. 09.00.

Det hender seg jeg rasker med meg en six-pack Tuborg Lite til helga. Kjekt å ha etter en treningstur eller til maten og jeg deler gjerne en med noen.

Klokka var enda ikke blitt ni da jeg sto ved kassa. Plutselig sto valget mellom å droppe six-packen og å vente i åtte minutter. Det var jo ikke lov til å kjøpe øl før klokka ni, må vite.

Det er ikke det at jeg godt kunne ha stått over de halvliterne der, der og da, men jeg skulle jo hente ei pakke også. Det tok jo noen minutter. Så valget var lett.

– Jeg venter.

Brillene mine lå hjemme, så butikk/postdama måtte hjelpe meg med sjekke referansen jeg hadde fått og så gikk hun og hentet pakka.

Der lå varene innpakket i gråpapir. Der sto jeg. Der gikk hun.

– Ja, da kommer jeg tilbake om 5 minutter, da.

Nå var ikke dette akkurat noen klesbutikk, og det minnet heller ikke mye om et prøverom der jeg sto mellom inngangsdøra og kassa, men pytt. Nye ting må prøves så fort som mulig, tenkte jeg, og det hadde jeg jo tid til.

Gråpapiret ble revet av i en fei, men noe av tapen satt godt fast. Allikevel gikk det raskt.

Så da butikk/postdama kom tilbake, sto jeg der i den ene av mine to nye habitter, og jeg fikk betalt for drikkevarene mine, blid og fornøyd. Hun var også veldig blid, kommenterte den fine jakka og ønsket meg en god dag videre.

Det er veldig hyggelig med trivelig betjening på nærbutikken og nytt fint kajakkutstyr.

Men jeg tror det var bra jeg prøvde den jakka, og ikke våtdrakta. Det viste seg nemlig når jeg fikk prøvd den hjemme litt senere at den var litt for trang over brystkassen. Så nå kommer det en ny en.


Siden det var både videokamera og speil i den butikken, ble jeg og den nye kajakkpadle-overdelen foreviget.