Egen pris for enker?

Det var en liten Peugeot fra 1997, kjøpt for 20.000 kr inkl. full bensintank. Vi stelte den og brukte den og den har blitt EU-godkjent hver gang med bare små reparasjoner til en overkommelig pris.

Så skulle den få et oljeskift og hun sjekket prisene rundtomkring. Det var 1200 kr. inkl. mva på det verkstedet som hadde utført EU-kontrollen, og hun tok en time der, enkelt  og greit. De hade kjent mannen hennes og de var greie å bruke, hadde han sagt. Da hun hentet den igjen, hadde de stengt betalingsløsninger  fordi de skulle flytte, men de skulle sende fakturaen på e-post, sa de.

Da e-posten kom dagen etter, seint på kvelden,  var den på 3.300 kr inkl mva.   Hva i helvete, tenkte hun. Dette kan jeg ikke gå med på. Jeg må ringe dem i morgen tidlig og klage på dette. Hun sov dårlig den natta. Om igjen og om igjen gnagde det, om hva hun skulle si og hvordan hun skulle formulere seg, og om hvordan de kunne være så frekke å ta en så ublu pris for noe sånt. Hun ville si fra så fort som mulig, men hun hadde ingen å konferere med før hun skulle ringe. Hun følte nesten at de prøvde seg fordi hun var enke. Det var ekkelt. Hun var ganske sikker på de hadde aldri funnet på å sende en slik regning til mannen hennes, særlig ikke når det var avtalt pris på forhånd. 

Hun ringte verkstedet og snakket rolig og høflig med dem. De lovte å si fra til sjefen. Han ringte tilbake etter en time og beklaget at en av lærlingene hadde brukt feil prisliste. Hun skulle bare betale 1200 kr. 

Javel, tenkte hun. Det ordner seg for snille jinter. Men det har sin pris. 

 

#oljeskift #pris